dilluns, 28 de juliol del 2008

Nasa Images




Sóc conscient que aquesta entrada s'allunya de la temàtica del bloc. Es podria incloure a l'apartat de fotografia tot i que la finalitat d'aquestes fotografies no és artística sino científica. Però he decidit incloure-la perque la bellesa d'aquestes imatges supera a moltes fotografies amb pretensions artístiques tot i que no tinguin, en principi, cap pretensió.

Nasa Images

Després de casi 50 anys de funcionamient la NASA té una enorme i interessantísima colecció de fotografies i vídeos, que a més, donat el caràcter públic de l'agencia, estan disponibles per a qualsevol que els vulgui utilitzar sense ànim de lucre.

La major part d'aquest material està disponible a Internet, perè el més gran problema per a tenir accéss a ell és que pràcticament cada departament de l'agencia té la seva colecció penjada del seu propi servidor. Conscient d'això la Nasa va decidir crear una única pàgina amb tota la informació recopilada.

Aquest llançament és el primer pas en un procés de cinc anys que suposarà la posada a disposició del públic de milions d'imatges i milers d'hores de vídeo i audio amb un potent motor de búsqueda.

(llegit i prestat de Microsiervos)